0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Caprili

Caprili drivs av familjen Bartolomei som kom till Montalcino i början av 1900-talet. Själva egendomen var fram till 1965, då den delades av, en del av den berömda Pieve Santa Restituta. Det här är ett av de absolut bästa lägena i södra delen av Montalcino, vilket bevisas av att några av de absolut mest legendariska områdena ligger vägg i vägg med Caprili, tidigare nämnda Pieve Santa Restituta (Gaja) men också Soldera. Men det som skiljer Caprili från dessa egendomar är att Caprili fortfarande flyger under radarn och levererar strålande kvalitet till helt rimliga priser.

Den drivande kraften bakom egendomen är unge Giacomo Bartolomei som satt igång ett omfattande upprustningsarbete och byggt ett helt nytt vineri. Det produceras idag ca 30.000 flaskor Brunello och 35.000 flaskor Rosso di Montalcino. De allra bästa åren gör man Riserva ad Alberto från den ursprungliga modervingården med rankor planterade på 1960-talet.

Filosofin kan beskrivas som "hands off", minimalt med bekämpningsmedel används, vinifiering sker i ståltank och mognadslagringen i botti. Inga konstigheter med andra ord.

2012 AdAlberto Brunello di Montalcino Riserva - Caprili Rött vin, Italien , 696:-
2014 Brunello di Montalcino -Caprili Rött vin, Italien , 339:-
SLUTSÅLD 2017 Rosso di Montalcino - Caprili Rött vin, Italien , 158:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år