0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Chateau Vannières

Familjen Boisseaux har jobbat med vin i många generationer. De kommer ursprungligen från Bourgogne och är nära släkt med familjen Gouges i Nuits-Saint-Georges. Erics farfar köpte Chateau Vannières 1957 och gjorde då vin både i Bourgogne och i Bandol. När Eric var 13 år så gick hans far bort och Eric har sedan dess skött egendomen tillsammans med sin mor. När han var 17 år tog han helt över ansvaret för vinmakningen. Det var även då som de klippte banden med vinbranschen i Bourgogne. Idag håller Eric på att lämna över ansvaret för vinmakningen till sin son Charles-Eric.

På Chateau Vannières har man sparat en ansenlig mängd flaskor från varje årgång, och det är fantastiskt att få prova de äldre vinerna - de utvecklas verkligen magiskt bra.

De två stora stjärnorna på Chateau Vannières är Bandol Rouge och Bandol Rosé. Men man gör även "enklare" viner, menade för omedelbar konsumtion. Dessa viner kallar man "Heritage" och de går under appellationen "Mount Caume IGP".

På Chateau Vannières används inga syntetiska eller kemiska bekämpningsmedel.

2014 Bandol Rouge - Château Vannières Rött vin, Frankrike , 278:-
2015 Heritage Rouge - Chateau Vannieres Rött vin, Frankrike , 129:-
2017 Heritage Rosé - Château Vannières Rosévin, Frankrike , 129:-
2018 Bandol Blanc - Chateau Vannières Vitt vin, Frankrike , 258:-
2018 Bandol Rosé - Chateau Vannières Rosévin, Frankrike , 198:-
2018 Côtes de Provence Rosé - Chateau Vannières Rosévin, Frankrike , 168:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år