0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Cuvée du Vatican/Chateau Sixtine

Familjen Diffonty kan spåras tillbaka till 1673, redan då var de vinmakare i Chateauneuf-du-Pape. Under hela 1900-talet har familjen haft stort inflytande i Chateauneuf-du-pape bland annat genom Marius Diffonty som var borgmästare i staden under många år. Namnet Cuvée du Vatican kommer sig av att man fick en stor beställning nattvardsvin av Påven i Rom på 1920-talet.

Kvalitetsmässigt har man kanske inte räknats till de bästa, då äldre generationer Diffonty varit extremt konservativa och vägrat arbeta med ny teknik eller sänka skördeuttagen. Detta blev det dock ändring på när unge Jean-Marc Diffonty tog över egendomen på 90-talet. Ett helt nytt vineri, och lagringskällare har byggts och renoveringar pågår konstant. Det första Jean-Marc gjorde var dock att skapa två top-of-the-line-viner, ett rött och ett vitt, under namnet Chateau Sixtine. Dessa viners genomgående höga kvalitet och pålitlighet år till år har lyft egendomen till toppskiktet i området.

2015 SLUTSÅLD Château Sixtine Châteauneuf-du-Pape - Cuvée du Vatican Rött vin, Frankrike , 378:-
2017 Côtes-du-Rhône Villages - Cuvée du Vatican Rött vin, Frankrike , 119:-
2018 Châteauneuf-du-Pape Tradition - Cuvée du Vatican Rött vin, Frankrike , 259:-
2018 Côtes-du-Rhône Villages Blanc Réserve de l'Abbé - Cuvée du Vatican Vitt vin, Frankrike , 129:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år