0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine de la Janasse

Domaine de la Janasse måste sägas vara en av de absolut mest berömda producenterna i Södra Rhonedalen. De flesta förknippar Janasse med Chateauneuf-du-Pape, men faktum är att det är bara en liten del av firmans viner som är Chateauneuf-du-Pape. Egendomen ligger inte ens i Chateauneuf-du-Pape, utan i Courthezon strax nordost om Chateauneuf-du-Pape. Merparten av produktionen är Cotes-du-Rhone och Vin de Pays. Men dessa enkla ursprung hindrar inte egendomen från att producera viner i världsklass. De gör Cotes-du-Rhoneviner som får ordinära Chateauneuf-du-Papeviner att framstå som bordsviner.

Egendomen grundades så sent som 1973 av Aimé Sabon, som än idag är högst delaktig i driften. Men det var när hans son Christophe tog över 1991 som det började hända saker. Sedan dess har egendomens anseende ökat successivt med varje ny årgång och man får nog säga att Domaine de la Janasse idag tillhör den absoluta eliten bland vinproducenter i hela världen.

Det är druvan Grenache som dominerar hela produktionen och det är Chrisophe Sabons fantastiska känsla och handlag för allt som har med Grenache att göra, som ligger till grund för Domaine de la Janasse stora framgångar. Under skörden är Christophe med överallt och inga beslut fattas i förväg utan alla beslut tas utifrån de förutsättningar som råder just då. Ett högriskvinmakande som kräver högsta precision och talang.

2014 Châteauneuf-du-Pape Tradition - Domaine de la Janasse Rött vin, Frankrike , 358:-
2015 Chateauneuf-du-Pape Tradition - Domaine de la Janasse Rött vin, Frankrike , 348:-
2017 Châteauneuf-du-Pape Chaupin - Domaine de la Janasse Rött vin, Frankrike , 597:-
2017 Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes - Domaine de la Janasse Rött vin, Frankrike , 796:-
2017 Côtes-du-Rhône Villages Terre d'Argile - Domaine de la Janasse Rött vin, Frankrike , 199:-
2017 Terre de Bussière - Domaine de la Janasse Rött vin, Frankrike , 129:-
2018 Côtes-du-Rhône Blanc - Domaine de la Janasse Vitt vin, Frankrike , 139:-
2018 Côtes-du-Rhône Rouge - Domaine de la Janasse Rött vin, Frankrike , 120:-
SLUTSÅLD Chateauneuf-du-Pape Chaupin - Domaine de la Janasse Rött vin, Frankrike , 549:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år