0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine Fernand & Laurent Pillot

Laurent Pillot tog över firman efter sin far i början på 90-talet. Han var då i 25-årsåldern. Familjen har odlat och sålt druvor sedan 1800-talet i Chassagne-Montrachet och så även Laurents pappa Fernand. Det var först med årgång 1993 som man började sälja viner under eget namn, helt och hållet på Laurents initiativ. Laurent Pillot kräver en närmare beskrivning, en smal, senig och redan vindpinad man i 40-årsåldern med lysande pigga blå ögon och en mycket tillbakadragen/blyg framtoning, som han själv tror beror på att han växt upp tvärs över gatan från Nöel Ramonet. Man känner när man träffar honom att det under den lugna ytan finns en energisk, hårt arbetande och intelligent person som verkligen ser helheten i sitt företagande, allt från det hårda arbetet på fältet till marknadskommunikation.

Laurent förfogar över 14,6 hektar utspridda i Côte de Beaune från Pommard till Santenay, de flesta planteringar har passerat 40 år och är resultatet av Fernand Pillots outröttliga kvalitetsarbete med att få fram druvor av högsta kvalitet, ett arbete som gett Laurent strålande förutsättningar. Stilen är, som hos flera odlare i Chassagne-Montrachet, rik, generös och fyllig men samtidigt med stor finess i form av strama syror och mineralitet. De vita jäser vid 20 grader i tempererade ståltankar och dekanteras sedan i 100% barriques, varav en tredjedel nya, och mognar sedan ca 10-11 månader då de buteljeras. Lagom innan nästa skörd sätter igång. De röda kallmacererar i ståltank ett par dagar, varefter fermentationen sätts igång med hjälp av Pigeages. Lagringen sker i snitt 15 månader på 40% nya Barriques. Den malolaktiska jäsningen sker i fatet. Fernand et Laurent Pillots portfölj består av en strålande linje av Villages och Premier Crus, det mesta centrerat kring Chassagne och Puligny.

Laurent har investerat i ett toppmodernt vineri, sänkt skördeuttagen till ca 30 hektoliter per hektar och vidtagit alla åtgärder som står till förfogande för att uppnå de intensiva aromer han strävar efter.

2017 Pommard 1:er Cru " Les Charmots" - F&L Pillot Rött vin, Frankrike , 547:-
2017 Pommard 1:er Cru "Clos de Verger" -F&L Pillot Rött vin, Frankrike , 447:-
2017 Pommard 1:er Cru "Rugiens" -F&L Pillot Rött vin, Frankrike , 686:-
2017 Puligny-Montrachet "Noyers-Brets" - F&L Pillot Vitt vin, Frankrike , 397:-
2017 Volnay - F&L Pillot Rött vin, Frankrike , 338:-
SLUTSÅLD Bourgogne Aligoté Vitt vin, Frankrike , 169:-
SLUTSÅLD Chassagne-Montrachet "Le Chênes" - F&L Pillot Vitt vin, Frankrike , 339:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år