0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Jean-Claude Lapalu

Jean-Claude Lapalu kommer från en familj av vinodlare som sålt sina druvor till kooperativ i Beaujolais. 1982 när han var i 20-årsåldern så tog han över odlingarna och fortsatte att sälja druvor. Men 1995 så fick han möjlighet att hyra en liten byggnad och han började då experimentera med vinifiering. Han hade under flera år haft känslan av att det som man brukade jorden inte var rätt. Stora mängder av bekämpningsmedel användes och biodiversiteten i vingårdarna var erbarmligt dålig.

Så han började odla jorden som man gjorde innan bekämpningsmedlen kom och märkte snabbt en stor skillnad på livet i vingårdarna och på druvornas kvalitet. Det här var i samma period som naturvinsrörelsen växte fram bara ett par mil bort, i Villie-Morgon. Men i Brouilly där Lapalu höll till så var det ingen som odlade naturligt, och Lapalu kände inte heller till vad som pågick i Morgon. Han gjorde bara det som han kände var det rätta.

Efter några år upptäckte Jean Foillard, Marcel Lapierre, och de andra i Morgon, Lapalus viner och bjöd in honom i deras gemenskap. Han räknas nu som en av de riktigt stora vinkonstnärerna i Beaujolais och vinerna är eftertraktade världen över.

Jean-Claude Lapalus viner är veganviner.

2017 Eau Forte VdF - Jean Claude Lapalu Rött vin, Frankrike , 248:-
2018 Côte de Brouilly - Jean Claude Lapalu Rött vin, Frankrike , 248:-
2019 Beaujolais Villages Nouveau - Jean Claude Lapalu Rött vin, Frankrike , 149:-
SLUTSÅLD 2018 Brouilly Vielles Vignes - Jean Claude Lapalu Rött vin, Frankrike , 198:-
SLUTSÅLD Beaujolais Villages Vieilles Vignes - Jean Claude Lapalu Rött vin, Frankrike , 171:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år