0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Le Vieux Donjon

Le Vieux Donjon är en av de få egendomar i Chateauneuf-du-Pape som fortfarande verkar efter devisen ”en egendom, ett vin”. De gör alltså bara ett rött vin och de är en av de mest traditionella producenterna i området. Alla druvor vinifieras tillsammans i hela klasar, utom Mourvedre. Man använder gärna stjälkarna i vinifieringen, förutsatt att de är mogna. Vinifieringen sker i cementtankar och lagringen i foudres. Vinerna har en fantastisk lagringspotential och blir helt underbara med 7-10 års lagring.

Le Vieux Donjon är i en övergångsfas just nu där dottern Claire Michel tar över ansvaret för produktionen från sin far Lucien. Claire är en synnerligen begåvad ung kvinna med gedigen utbildning från Ecole Nationale Supérieure Agronomique i Montpellier och Toulouse där hon avgick med högsta betyg både i önologi och ingenjörskonst. Hon har arbetat på Harlan Estate i Napa Valley och studerat ekonomi hos Boisset i Bourgogne. Vieux Donjon konsulterar även superönologen Philippe Cambie i vissa frågor.

2017 Châteauneuf-du-Pape - Le Vieux Donjon Rött vin, Frankrike , 398:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år