0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (inkl moms):
0:-

Terralsole

Terralsole grundades av Mario Bollag 1996, strax söder om byn Montalcino, inte så långt från Biondi Santi. Mario har alltid strävat efter att göra elegant, rödfruktig Brunello och vi förstod direkt varför Giacomo Mastretta valt att arbeta med Mario. Vinerna är fruktiga och kraftfulla, men aldrig på det där sättet så det blir bläckigt eller tungt. Den första associationen vi fick var till Piero Palmuccis viner från Poggio di Sotto. Samma typ av röda frukt med mineraliska inslag och hög syra.

Totalt förfogar man över 12 hektar som är uppdelade på 2 platser Pian Bussolino (där vineriet ligger) och Fonte Lattaia som ligger vid det gamla munkklostret Sant'Antimo. Vingårdarna sköts helt ekologiskt (Terralsole kommer att få sin ekologiska certifiering under 2018). Lagringen sker på botti, men även 600-liters ekfat (tonneaux) används.

Mario Bollag bodde i 5 år på Haiti som ung och etiketterna på Terralsoles buteljer är alla målade av olika konstnärer därifrån.

SLUTSÅLD 2012 Brunello di Montalcino - Terralsole Rött vin, Italien , 359:-
Cookies
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Välkommen till Bristly Wine Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år